Epopeea trezitului de dimineață. Părinții și tehnologia.

Știți voi ce este ăla un „knocker-up”? Dacă nu, vă spun eu. Este vorba de un om care merge din ușă în ușă și trezește oamenii. Se întâmpla prin Anglia, în anii ’20; iar mai târziu, din motive evidente ce țin de evoluție, profesia asta a dispărut. Nu și la mine totuși…

KnockerUp

Bun, în cazul meu e puțin mai digitalizată toată treaba.

Pe scurt, recapitulăm ce v-am mai povestit. Nu mă pot trezi dimineața. Nu pot, și pace. Sunt ferm convinsă că asta are de-a face cu faptul că nici nu pot dormi noaptea, dar n-am reușit să găsesc o soluție nici pentru asta. Am încercat, vă rog să mă credeți.

Toți cei pe care îi rog să mă trezească ezită, pentru că nu sunt mereu cea mai drăguță persoană. Uneori mă comport ca un om, alteori parcă explodează o bombă. Cum îți e norocul. Totuși, săraca maică-mea este al meu knocker-up care rezistă eroic. Mă mai înjură, se mai supără pe mine, dar mă trezește. Și cum ea locuiește la 200 de kilometri de mine și nu există băț așa lung ca să-mi bată în geam, mă sună.

Da, am 27 de ani și mă trezește maică-mea, deal with it, unii încă locuiți cu părinții… așa că nu râdeți de mine.

Și-acum să vă zic de ce e fain să ai părinți conectați la tehnologie. Pentru că după 10 missed calls dimineața, se întâmplă asta:

fb-whats

La un moment dat mă enervează sunetele și mă trezesc, măcar pentru alea 3 secunde în care îndrug o minciună. Numai că mă trădează degetele sau vocea. Ziceți și voi, „Hsta, Id treaza” e mesaj de om treaz? Presupun că am vrut să spun „Gata, îs treză”… am fost aproape.

Și cam așa stă treaba în fiecare dimineață. Totuși, din când în când se mai întâmplă și câte o minune… :)

10 Comment

 1. Sonia says: Reply

  Cred că mai eficient ar fi băţul, dar nu pot să nu te înţeleg, din păcate mă moşteneşti. :) Pot lucra două zile si două nopţi fără pauză şi cu randament maxim (şi nu o dată s-a întâmplat), dar trezitul de dimineaţă e o problemă. Nu ca la tine, că tu l-ai ridicat la rang de “artă”. Cât despre tehnologie… suntem prietene şi dincolo de Facebook şi Whats App. :)

  1. Sa-mi zici si mie cum suni pe WhatsApp :)

 2. Roxana says: Reply

  Eu de când există Asha, nu mai am probleme cu trezirea. E cea mai frumoasă alarmă şi partea bună e că nici nu mai pot să stau o oră în pat, căci căţelul vrea afară. Dar până să se întâmple asta, mă gândeam serios să o înregistrez pe mama cum mă trezeşte dimineaţa şi să folosesc înregistrarea ca alarmă. E atât de enervat modul (urlatul) ei de trezire, dar funcţioneazăă mereu.

  1. Trebuie să-mi dresez și eu țestoasele să vină să mă muște de nas sau ceva :))

 3. mihai says: Reply

  Să înțeleg că @Sonia este “mami”? 😀
  Deci te verifică și pe blog ca să vadă dacă chiar te-ai trezit. :)))))

  1. Articolele-s programate, deci… nu-i o prea bună verificare :))

   1. mihai says: Reply

    Da, dar la comentarii răspunzi live. La asta mă refeream. 😉

 4. Denisa says: Reply

  Two words: blocking mode!

 5. spam says: Reply

  Eu sunt de obicei cel care ii treseste pe altii si care e in picioare la primul sunet…nici asa nu e prea interesant…

  1. Tu, de obicei, spamezi. :) Am scris că nu accept link-uri decât de la bloguri personale sau chestii non-profit. Prima dată ți-am scos link-ul. Acum ți l-am lăsat dar ți-am schimbat anchor-ul în „Spam”. Good luck!

Leave a Reply