Şi totuşi, eu unde plec în vacanţă?!

Weekendul ăsta am avut şi eu o revelaţie întârziată: A venit vara. Şi mi-am dat seama că în perioada asta a anului aveam măcar o idee despre locul în care îmi voi petrece vacanţa. Aşadar, ce puteam să fac altceva decât să mă apuc de plănuit? După două zile de gândit, aţi crede că am rezervările deja făcute. Well, nu e deloc aşa. De fapt, sunt tot la square one. Nu am unde să mă duc, nu am cu cine să mă duc şi nu am nici bani. Ce poate fi mai trist?

În condiţiile date, ar fi câteva variante la care m-am gândit:

1. Work Away.

Într-un program de Work Away, practic te duci într-o ţară şi primeşti cazare şi masă contra unor servicii. Nu vă ambalaţi, nu-s servicii de-alea. Există o mulţime de variante, de la ferme de porci până la pensini care caută ajutor pentru câteva ore pe zi. Eu mă gândeam că ar fi drăguţ să găsesc un Bed and Breakfast în Paris, Londra, Amsterdam etc. Şi n-am trăit nici eu sub o piatră până la vârsta asta, cred că m-aş descurca la partea de socializare. În plus, cred că aş învăţa o mulţime de lucruri din experienţa asta.

2. Couch Surfing

M-am interesat şi de varianta asta şi pare foarte interesantă. Totuşi, e destul de riscant. Şi nu mă gândesc că ajung în casă cu vreun obsedat, mă gândesc că ajung pe te miri ce aeroport şi gazda se răzgândeşte. Şi-atunci ce fac? Dorm pe o bancă? Apoi, eu aş merge să stau vreo săptămână. Oare m-ar primi cineva atâta timp?

3. Excursie cu agenţie de turism

Eu sunt dezastru la căutat cazări, bilete de avion etc. Partea proastă la excursiile cu agenţii este că ori sunt prea scumpe, ori sunt cu autocarul. Ori în cazul meu, mersul cu autocarul pe distanţe mai lungi de 200 km e sinucidere curată.

4. Să-mi iau lumea în cap

Ar mai fi varianta să mă duc lela, prin lume, de capul meu.

Help!

Na, oameni buni, dacă nu vreţi să ajung în vacanţă la ceva staţiune balneară din România, help me out. Aţi încercat vreuna din variantele de mai sus? Aveţi idei încotro s-o apuc? Staţi într-un oraş mişto şi mă primiţi să-mi pun cortul în sufragerie? Orice idee este mai mult decât binevenită.

P.S. Nu mă trimiteţi in Grecia, Antalya, Tenerife – nu-i genul meu.

___

sursă foto

Citește și:

10 Comment

 1. Oana says: Reply

  Lasa couchsufing si cauta prin airbnb unde vrei tu in lume. :)

  1. O să caut, thanks. Chiar mă gândeam ieri la site-ul ăsta și nu mai știam cu îi spune.

 2. Acum vreo 3-4 ani, tot din lipsă de fonduri, m-am gândit să-mi vizitez prietenii plecați prin alte țări. Am făcut o listă cu toți cei pe care-i știam plecați (de la unguri până în Portugalia) și mi-am petrecut 2 săptămâni vizitându-i. Costuri de transport: total vreo 300 euro (diverse autocare, trenuri cu reducere de Euro26, câte un drum făcut de prietenii la care am stat și tot așa). Csturi cazare: zero. Bani de cheltuială: 250 euro (atât am avut). Zic că pentru 2 săptămâni prin Europa e mai mult decât decent. poate îți redescoperi și tu pritenii și neamurile plecate prin lume.

  1. Eu n-am atâte neamuri și atâți prieteni care locuiesc în străinătate. Cel puțin, nu am unii la care mi-aș permite să mă autoinvit :(

 3. Ciobby says: Reply

  Daca aflu ca mergi in Barcelona, ne certam rau de tot. Altfel, distractie!

  1. Pff… Chiar m-am uitat ieri la variante pentru Barcelona :)

 4. cotos says: Reply

  Couchsurfing-ul nu il recomand. Am avut prieteni care s-au ars. In schimb daca nu vrei pleci prea departe cu autocarul, eu iti recomand o statiune care sigur te va lasa cu gura casca. Asta daca nu cumva ai fost deja. Miskolc-Tapolca ii zice. Recomand un search pe google.

  1. Ce înseamnă “s-au ars”? Care to elaborate? :)

 5. […] Anca se întreba “Şi totuşi, eu unde plec în vacanţă?!”, am zâmbit. E adevărat că nu cu cel mai larg zâmbet de care sunt în stare, căci mi-am amintit […]

 6. […] Anca se întreba “Şi totuşi, eu unde plec în vacanţă?!”, am zâmbit. E adevărat că nu cu cel mai larg zâmbet de care sunt în stare, căci mi-am amintit […]

Leave a Reply