Jazz și teatru la Timișoara, eu departe

Weekendul acesta eu voi fi departe de oraș. Departe de civilizație dacă e până acolo. Și mă uit acum așa, cu jind, la lista de evenimente pe care le ratez. Nu că nu m-aș duce într-un loc fain și cu oameni și mai faini, dar unde altă dată nu se întâmplă nimic și fie stai acasă fie ieși la o bere tristă, acum s-au aglomerat toate. Ei, acum nu pot să zic că nu îmi este puțin ciudă că nu pot fi peste tot, dar pe de altă parte mă și bucură nespus faptul că se întâmplă lucruri frumoase.

Două dintre evenimentele despre care vă vorbesc se întâmplă în Timișoara, așa că hai să vă spun puțin despre ele, poate vă fac planuri pentru weekend.

JAZZTM – Piața Victoriei, Timișoara, 5-7 iulie

jazztm

Dacă nu ați auzit de festivalul de jazz de la Timișoara (JazzTM), nu vă învinovățiți, este la prima ediție anul acesta. Pe lângă faptul că timișorenii sunt cunoscuți consumatori de jazz (mărturie stau anii de „pelerinaj” la Gărâna), acest festival poate (și cu siguranță va) juca un rol important în depunerea candidaturii pentru Capitala Culturală Europeană 2021.

Festivalul este organizat de Primăria Municipiului Timișoara și… ghiciți cine e producător? Păi cine se ocupă într-un mare fel de cultură în Timișoara? Este, bineînțeles, mâna celor de la Plai.

jazztm2

Cam așa arată acum Piața Operei (sau Victoriei). Accesul la festival este gratuit pentru cei care aleg să stea în picioare, iar un loc pe scaun costă 50 de lei.

Prometeu Înlănțuit, Teatrul Național Timișoara, 7 iulie

poster PROMETEU INLANTUIT

Duminica aceasta (7 iulie), Teatrul Național Timișoara coboară cortina până la Toamnă. Spectacolul care încheie stagiunea este o avampremieră: Prometeu Înlănțuit. Kokan Mladenović, regizorul, construiește, pe scheletul teatrului antic al lui Eschil, realități actuale. Focul lui Prometeu, informația revoluționarilor de azi. Adaptarea textului este realizată de  Codruţa Popov şi Geanina Jinaru-Doboş.

Dacă ajungeți la festival sau la teatru, să-mi povestiți și mie cum a fost.

1 Comment

  1. sfinx says: Reply

    ador jazz-ul 😀

Leave a Reply