Feeric. Haine, dans, locatii minunate.

Țin să precizez încă de la început un lucru destul de evident. Nu sunt vreo specialistă în modă. Numiți-mă profană, nu ați fi foarte departe de adevăr. Cu toate astea, uite că am ajuns la cel mai mare festival de profil din România. Feeric, adică. Partea cea mai interesantă este că m-am simțit foarte, dar foarte bine.

Am plecat ieri din Timișoara cu Nebuloasa la volan și Alexandra Palconi pe post de copilot. Skoda de la Porche Timișoara s-a descurcat excepțional pe ale noastre drumuri (inserați aici epitete) și printr-o aglomerație de nedescris. Într-un final, am sosit în Sibiu și am aterizat direct la depozitul de făină Boromir.

Ce-am văzut acolo? Asta:

foto: Sebastian Marcovici

Omul din imaginea de mai sus este unul dintre cei mai talentați dansatori pe care mi-a fost dat să îi văd vreodată. Se numește Josh Beaver și vine din Huston. Eu nu îmi pot imagina ce anume caută în România, dar Tița a schimbat câteva cuvinte cu el și i-a aflat povestea. Eu vă pot spune doar că l-am văzut ieri de două ori, prima dată dansând în făină, iar cea de-a doua oară dansând pe pasarela suspendată din Piața Mică, dar aș merge din nou ori de câte ori aș avea ocazia. Și e mare lucru, căci e incredibil de dificil să umpli o scenă de unul singur.

Da, da, vă spun și despre creațiile vestimentare, căci acesta este subiectul principal. Totuși, nu puteam lăsa neconsemnată pentru posteritate apariția lui Josh Beaver.

Prima colecție pe care am admirat-o a fost cea a Nataliei Vasiliev. Creatoarea și-a trimis modelele într-o defilare tip labirint, printre saci de făină, spectatori, utilaje și fotografi. Podeaua (catwalk-ul industrial) a fost presărată cu făină cernută. A fost spectaculos, interesant, iar hainele… superbe. Natalia avut și o a doua prezentare, în prima seară de gală, în Piața Mică. Nu doar creațiile în sine sunt deosebite, ci mai ales tehnica folosită, fiind vorba despre croilul cu împăturiri și împachetări, renunțându-se la cusături.

foto: Sebastian Marcovici

Prezntarea mea favorită a fost cea a colecției semnată de Maura Revuelta. Este vorba despre doi designeri din Spania care au invadat scena cu tăieturi îndrăznețe, culoare și viață. O colecție pret-a-porter pe care mi-ar plăcea s-o văd nu doar pe podium, ci și colorând peisajul urban.

Sfârșesc într-o notă personală. Este primul eveniment la care am și eu badge de Blogger – să bem pentru asta – și prima intrare pe covorul roșu, da?

Leave a Reply