Cum să câștigi bani fără efort

moneycat21

Mi s-a întâmplat de două ori în viață să țin în mâini cariera unui om. Prima dată eram prin liceu, acum vreo 12-14 ani, pe vremea imeadiat următoare erei dial-up. „Găsește-mi și mie de lucru pe internet”, mi-a spus zugravul care ne lucra pereții, probabil cu gândul că internetul era plin de angajatori care abia așteaptă să-l primească.

A doua oară a fost acum câteva luni. Întâmplarea a făcut să mă mut pe scara cu proprietara primului apartament în care am locuit la venirea în Timișoara. Pe vremea aia locuia în Reșița. 10 ani și-o pensie pe caz de boală inexistentă mai târziu, a venit momentul: „Anca, nu-mi găsești și mie ceva de lucru? Pe calculator…”. Ba da, pentru că toată lumea stă să te plătească pentru că ai laptop acasă și ești dispus să petreci ceva timp și altundeva decât pe Facebook.

Pentru oamenii descriși mai sus, fix pentru ei, s-a inventat titlul „Câștigă bani pe net lucrând de acasă!”. Oamenii ăștia sunt cei care așteaptă, în anul 2016, să se îmbogățească miraculos. Pentru că, așa cum știm cu toții, pe internet circulă rețete sigure de câștig, iar cei care-și consumă nervii și neuronii prin birouri sunt doar niște fraieri care fie nu au aflat de ele, fie sunt prea încuiați pentru a le aplica. La fel și cu dietele miraculoase.

Doamna de mai sus a început, încă de pre vremea când am cunoscut-o, cu Lyoness. De altfel, orice oportunitate de network marketing aduce o sclipire de speranță. Firește, majoritatea ajung să cheltuie mai mult decât produc, cumpărând pentru ei înșiși produsele la suprapreț pentru a-și face numărul de puncte solicitate de MLM.

Affiliate marketing e altă oportunitate incredibilă. Nu mă refer la oameni care publică, într-o formă sau alta, conținut, ci la oamenii simpli și ușor atehnici, care habar nu au cum funcționează, cât e de greu, cât de puțini bani se fac etc. De-asta majoritatea ajung să spameze grupurile de pe Facebook cu link-uri afiliate.

Pe urmă, mai sunt concursomanii și cei care “câștigă” produse cu valoare mai mică decât „taxele poștale”. Sau care bagă la loto și stau cu inima cât un purice în fiecare duminică. Sau… oh, mai sunt mulți.

M-aș fi așteptat ca, până astăzi, să se mai deștepte lumea. Punem pariu că articolul acesta va fi unul dintre cele mai citite datorită titlului? Pentru cei care ajung de pe Google:

 

51651117

19 Comment

 1. dam167 (dam ăla) says: Reply

  Un lucru mare și lat pe care voi (blogării, în general) nu vreți să-l înțelegeți e că nu multă lume înțelege cum funcționează internetul. Că n-au de unde – nu le-a explicat nimeni și nu s-au lovit de tot felul de lucruri. N-a fost nevoie să-și caute referate online, să caute muzică piratată, să se uite la filme sau să încerce să-și câștige existența. Nu sunt puțini cei care nu înțeleg cum e cu emailul, care email e pe serverul cuiva. Undeva. Astea fiind spuse, oamenii ăștia de care zici tu sunt luați peste picior și băgați în găleata cu ”proști, că nu vor să învețe”.

  Presupunând că unul dintre ăia numiți proști ajunge aici, tot nu pricepe ce-i aia marketing afiliat. Că nu se înduplecă nimeni să explice asta într-un articol care ar fi de fapt… util. E mai bine să fie restul proști pentru că nu știu. Ca o parabolă, e plin de specialiști social media care nu sunt în stare să spună clar populației cu ce se ocupă. E muncă, e… know how, e expertiză, știți cum e, ROI. Dar munca, ce de fapt munca aia? că dacă oamenii n-u înțeleg nici nu vor aprecia/respecta.

  Blogării, ei de felul lor, nu tot bani de acasă fac? poate vreunul să explice coerent de ce unii sunt șarlatani și alții nu, unui om care nu înțelege prea bine noțiunea de blog? eu personal nu cred.

 2. Ai trecut razant pe lângă idee. Sau ideea pe lângă tine. :)

  1. dam167 (dam ăla) says: Reply

   Razant sau tangent? Oricum, ideea e de vină, nu eu.

   1. Ah, mai o chestie. Așa tare mă amuză când spui „voi, bloggerii”. Ești și tu de-al nostru mwhaha 😀

    1. dam167 (dam ăla) says: Reply

     Nu neapărat – se vehiculează ideea că nu orice dam care are blog e blogăr. Că așa am fi tăți blogări și titulatura nu mai are nici o #valoare.

 3. Știi că n-am nimic cu tine, doar ca ultimele comentarii sună ceva de genul: „Da da, tu ai scris despre rezistența barajului X, dar articolul tău e prost pentru că nu ai explicat cum stă treaba cu consumul de apă pe cap de locuitor?”.

  Just my 2 cents. :)

  1. dam167 (dam ăla) says: Reply

   Așa cum barajul și consumul de apă pe cap de locuitor se leagă sau nu funcție de context, la fel ce am zis eu cu ce ai scris tu.
   ”M-aș fi așteptat ca, până astăzi, să se mai deștepte lumea.” – foarte interesantă chestia asta și e o idee comună pe internet. Lumea nu trebuie să se deștepte, ci să fie sprijinită de ăia care înțeleg mai bine fenomenul, iar asta se poate aplica pentru orice domeniu. Un articol pe blog nu trebuie să fie ceva revelator, dar poate fi completat prin comentarii (farmecul blogului ca formă, de altfel), iar lipsa completărilor mă dezamăgește.

   1. Sunt perfect de acord cu tine în ceea ce privește completarea prin comentarii. Ce mă jenează pe mine e așteptarea unui tratat exhaustiv. Poate te-am înțeles eu greșit.

 4. Si nici macar nu e 1 Aprilie ca sa le servesti acest titlu…

 5. Ramona says: Reply

  Banii nu se fac usor nici pe interneti, dar se pot face, daca iti gasesti un serviciu decent de oferit clientilor, stii sa te promovezi si esti dispus sa-ti infigi putin dintii in chestia asta de-i zice ‘lucrat pe internet’.

  Munca serioasa nu inseamna affiliate marketing (desi, cu cap, poti face niste bani misto) si nici concursurile, sondajele si alte porcarii de genul asta. Inseamna sa gasesti ‘durerea’ unui client si sa o ‘alini’ prin serviciile oferite: web design, copywriting, SEO etc. Pur si simplu faci treaba si iei bani pe asta.

  O zice o aiurita care de 7 ani traieste din ce castiga ‘de acasa’. Nu e usor, dar nu as da viata asta nici pe 10 cariere de top 😀

  1. Roxana says: Reply

   Și eu lucrez „de acasă”, „pe laptop” și „pe internet” – dar ca traducătoare. Am câteva studii și ani de experiență în spate, lucru pe care unii îl ignoră complet când zic că așa ar vrea să lucreze și ei.

   Tu zici de web design, copywriting, SEO – trebuie să știi cu ce se mănâncă și astea înainte să te lansezi ca freelancer în domeniu, or dacă cineva s-a pensionat pe caz de boală inexistentă în urmă cu 10 ani, s-ar putea să nu știe lucrurile astea, să nu-i fie ușor să le deprindă și să nu-și poată găsi „ceva pe net”.

 6. Roxana și Ramona – Lucrați de acasă. LUCRAȚI (keyword). 😀 Nu așteptați să vă îmbogățiți rapid și fără efort.

  1. Roxana says: Reply

   Da, uite că tot uit că lumea își imaginează că frec menta degeaba și primesc bani pentru asta. 😀

   1. Cum n-ai timp să faci curat, să plătești curentul, să te duci la primărie, că doar ești toată ziua acasă? Drama oricărui freelancer :))

  2. Ramona says: Reply

   He he, acum sincer, la cat apuc efectiv sa muncesc, unii ar zice ca frec duda toata ziua. Ca in majoritatea timpului alerg dupa Dojo JR si pun ceva la temelia imperiului online doar seara, vreo 2 ore, dupa ce adoarme bomba atomica. Acu’ e drept ca faza asta se intampla dupa mai mult de un deceniu de studiat in draci si muncit ca un ogru ziua intreaga (pe vremea in care nu stiam sa caut doar chestiile care aduc bani, sa fiu mai atente la ce lucrez etc.)

   Nu se fac bani instant, absolut adevarat 😀

   1. – Fă-mi și mie un logo, cât mă costă?
    – 200 eur.
    – Cââât?! Dar îți ia 10 minute.

    Nimeni nu înțelege că nu plătești doar timpul omului, ci deceniul de învățat, greșit, luat țepe etc.

 7. Fun fact, că tot am adus vorba: Iacă ce căutare a adus pe cineva la mine pe blog:
  http://www.google.ro — nu lucreZ si am nevoie de un credit

  1. dam167 (dam ăla) says: Reply

   Eu am ajuns aici după ce am căutat ”cum sa scrii ecuatia Poisson in spatiu Euclidian pentru coordonate carteziene fara efort”. Cine mai știe cum e și cu goole ăsta…

 8. […] Da, e legal și e muncă serioasă. […]

Leave a Reply