A început Festivalul TEZST și pentru mine

Deși oficial Festivalul Euroregional de Teatru Timișoara (TEZST) a început încă de vineri, pentru mine debutul său a fost ieri. Nu pentru că nu aș fi vrut să ajung și la piesele din weekend, ci pentru că multe planuri s-au suprapus în această perioadă (v-am spus să este o perioadă agitată) și eu, cum nu-s fană a renuțatului la multe lucruri, am încercat să le împac pe toate.

Din ceea ce am văzut și din ceea ce mi s-a povestit, piesele se joacă cu sala plină, indiferent că vorbim despre sala studio, destul de restrânsă în ceea ce privește locurile, sau despre sala mare a  Teatrului Maghiar. Faptul că se consumă cultură pe mine mă bucură enorm. Și nu atât pentru faptul că astfel se culturalizează masele, ci pentru că atâta vreme cât sălile sunt pline, putem spera la mult mai multe evenimente de gen în Timișoara.

Programul festivalului arată cam așa:

Am avut mai multe criterii în baza cărora am ales pielese la care voi participa. În primul rând, fiind om mare cu job, am ales piese care se joacă în a doua parte a zilei. Apoi, cele trei piese ale Teatrului Maghiar din Timișoara le-am văzut deja. În final, am ajuns la un număr de patru spectacole:

27 mai – Sala de așteptare (văzută ieri seară)

28 mai – Sufleu de bivol

29 mai – Moartea nu e bicicletă

30 mai – Kaisers TV, Ungarn – piesa de care sunt cea mai curioasă dintre toate

Așadar, până joi inclusiv, voi fi zilnic prezentă la teatru. Deja m-am obișnuit și mă simt ca acasă pe-acolo, iar văzând actorii umblând pe culoare sau prin public, îmi vine să-i salut. Cred că ar fi ciudat pentru ei având în vedere că doar eu îi “cunosc”. :)

Dacă aveți de gând să veniți la festival, v-aș recomanda să vă luați biletele din timp, altfel riscați să nu prindeți locurile.

Ne vedem!

Citește și:

Leave a Reply